Forum

AramaArama

100 YTL'ye Okul (Okula 100 Verin).. 2009
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    odtumezunlari.gen.tr Forum Ana Sayfası -> Siyasi-Ekonomik-Güncel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Pts Nis 13, 2009 3:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arada, Elçin bu mesaj sana biz İzmir'e gidiyoduk, İzmir'deki 100 Ytl'cilerle tanışacaktık sanki, öyle bi plan vardı galiba
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Forum yöneticisine bildir
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Sal Nis 28, 2009 5:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Arkadaslar yine bir haftadir iple cektigimiz Sali gunu geliverdi
Haril haril yeni fikirleri paylasacagimiz,
Gumbur gumbur yeni konserimiz hakkında kararlar alacagimiz
Cumbur cemaat toplanti sonrasi akmaya gidecegimiz
Sen sakrak muhabbet edecegimiz
Gun bu gundur

Gel Artık Bize Kadar
ODTU – Mezunlar Dernegi - Visnelik Tesisleri– Gerdel Salonu 19:00

Sinan
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 6:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[om kullanıcısı] demiş ki:
Hocam proje ne aşamada? Gelir gider durumu nedir?

cami mi yaptırsak

zamaninda okan yazmis. sonrasinda gundemi de sormus ama hic doyurucu cevap alamamis.

simdi birileri buna cevap verebilecek mi?
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 8:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evettt toplantı da taze taze yapılmışken alalım mı haberleri nerdeyiz, napıyoruz belki om ahalisini de bilgilendirmemiz gerekebilir
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 10:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet arkadaslar, hakli serzenisiniz uzerine kampanyamizin durumu ile ilgili biraz bilgilendirme yapayim...

aslinda bilgi vermekteki motivasyonsuzlugumuz temeli hala atamamış olmamızdan kaynaklanıyor. zira çeşitli dönemlerde çeşitli aksiliklerle karşılaştık, önümüze engeller çıktı aşmakta zorlandık vs...

oncelikle bildiginiz gibi okulumuz yenikent beldesine bagli coglu mevkiine yapilacakti. projelerimiz arsa tahsisimiz vs işlemlerimiz tamamlanmış ve temel atma aşamasına gelmiş idik...

daha sonra gerek bolge insanları ile gerekse milli eğitim müdürlükleri ile yaptığımız görüşmeler ve kapsamlı değerlendirmeler sonrasında okul arsamızda değişikliğe gitmemiz gerektiği gibi bir durum ortaya çıktı.

buna başta itiraz etmiş olsak da, bölge ihtiyacının yapılan okullarla azalmış bulunması, bu nedenle okulumuz yapıldığında öğrenci bulmakta zorlanılması ihtimalinin bulunduğuna ikna olduk, ve eski arsaya 2 km mesafedeki yenikent merkez ilkogretim okulunun arsasina karar verdik.

tabi bu durum malesef yeni proje yapmamizi gerektirdi, dolayısıyla da temel atma tarihimizde bir gecikmeye neden oldu...

bu olumsuzluklar her ne kadar bazen motivasyonumuzu azaltsa da bu kadar emek harcadığımız ve canla başla çalışarak gerçekleştirmeye calıştığımız bu güzel projenin yerini bulmasını, gecikmelere rağmen sonunda en doğru ürünü vermesini önemsedik ve egrisini dogrusunu detaylarıyla degerlendirerek bu kararları aldık...

konuyla ilgili mail grubumuzda yaptığımız bir kaç yazışmayı aşağıya yapıştırıyorum. bazilari tekrar gibi olacak ama lütfen okuyunuz...

bu proje hakikaten 8-10 kişinin part time uğraşarak gerçekleştirmekte çok zorlandığı, destege, birliktelige, güler yüzlü insanlara ve heyecana ihtiyaç duyduğu bir projedir. bu yüzden vereceğiniz her türlü fikir, yanımızda bulunacağınız her dakika projemiz açısından hayati önem taşımaktadır...
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 10:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arsa değişikliği hakkında bilgilendirme:
Alıntı:
Degerli gonullulerimiz,

Bildiginiz gibi 2 yil'i askin suredir devam eden kampanyamizda okul yaptiracagimiz yeri milli egitim mudurlugu'nden de aldigimiz bilgiler dogrultusunda hep birlikte belirlemis, ve okulumuzu Sincan Yenikent'e bagli Coglu'ya yaptirmaya karar vermis idik. Yine bildiginiz gibi mimari projelerimiz bize Yenikent Belediyesi tarafindan tahsis edilen Coglu'daki 6.400m2 yuzolcumundeki arsaya gore yapilmisti.

Yaklasik 2 ay once bolgedeki okul ihtiyac durumu hakkindaki endiselerimizi somutlastirmak icin Milli Egitim Mudurlugu'nden bir heyet Coglu'ya giderek bolgedeki okul ihtiyac durumunu degerlendirdi. Bu degerlendirmeler sonrasinda Milli Egitim Yapi isleri muduru ve yetkilileri Coglu'daki okul ihtiyacinin onemli boyutta olmadigi, buna karsin ornegin Coglu'ya yaklasik 2 km mesafede bulunan Yenikent'in merkezindeki okul ihtiyacinin cok daha kritik durumda bulundugu bilgisini verdiler, ve okulumuzu buraya yapmamiz konusunda ciddi onerilerde bulundular.

Okula yuz verin projemizin aktif calisan gonulluleri olarak bizler de bolgeye cesitli ziyaretlerde bulunarak durum degerlendirmesi yaptik. Bu gezilerde Sincan Milli Egitim Muduru, Yenikent Belediyesi Baskan Yardimcisi, Coglu ilkogretim okulu mudur yardimcisi, Yenikent Merkez Ilkogretim okulu muduru gibi cesitli kisilerle gorusmeye, onlarin da fikirlerini alarak kampanyamiz, hedeflerimiz ve bolge halki acisindan en dogru karari vermeye calistik.

2 aydir devam eden bu calismalar sonucunda okulumuzun yerini degistirmeye ve okulumuzu yenikent merkez ilkogretim okulunun yaklasik 13.000 m2 yuzolcumune sahip arsasina yaptirmaya karar vermis bulunmaktayiz.

Her ne kadar projelerimizde bir revizyona gitme zorunluluguna, buna bagli olarak da temel atma tarihimizde bir gecikmeye neden olacak olsa da,
alinan bu karar -gosterdigimiz cabanin, verdigimiz emegin, yuzlerce gonullumuzun yaptigi katkilarin yerini bulmasi ve hedeflerimizi gerceklestirebilmemiz acisindan- en dogru olani yapma mucadelemizin bir sonucudur.

Okula yuz verin projesi katilimcilari olarak,
projemizi desteklemenize ve aramiza katilarak kararlarimizda bizi yalniz birakmamaniza her zamankinden cok ihtiyac duydugumuzu hatirlatir,
konuyu bilgilerinize saygilarimizla sunariz.

yeni arsamız hakkında bilgilendirme
Alıntı:
Okulumuzu arsasina yaptirmaya karar verdigimiz Ilkogretim okulu hakkinda kisa bir bilgilendirme yapmak istiyorum:

Yenikent Merkez ilkogretim okulu 1960li yillarda yapilmis, daha sonra da 1984'te ikinci kat cikilarak buyutulmus, sosyal imkanlar bakimindan son derece zayif 12 derslikli bir ilkogretim okulu. ikili egitim yapiyor ve 900 civarinda ogrencisi var. 45 kisiyi asan sinif mevcutlari ile egitimine devam ediyor ve kutuphane cok amacli salon kafeterya gibi sosyal alanlardan yoksun. sabah 1. sınıfların kullandigi derslikte ogleden sonra 7. siniflarin egitim gormesi gibi olumsuzluklarin yani sira okulun laboratuvar eksikleri de goze batiyor.

Okula yaptigimiz ziyaretlerde bulunan arkadaslarimizin da eklemeleri olacaktir...

Saygilarimla
Tunahan Kirilmaz

Merhaba,

Tunahan bu okulu gören kişiler eklemeler yapabilir demiş. Benimkiler, Çoğlu ile karşılaştırmalı olarak aşağıda.

Okul yerini ilk seçtiğimiz sırada, oylama ile elde edilen yüzde puanlarına göre, bizim için en önemli kriterler şunlardı:
1) mevcut ve gelecekteki derslik ihtiyacı (%25.1)
2) Ank.'ya yakınlık (%20.
3) Mevcut ve gelecekteki sosyo-kültürel altyapı (%20.7)
4) ODTÜ-MD ve ODTÜ ile birlikte yapılabilecek sosyal ve eğitim etkinlikleri (%17.9)
.....

Yenikent Merkez açısından durum:

bize 32 dersliklinin, bu okulun mevcudunun sadece yaklaşık 150'sini alacağının düşünüldüğü söylendi ve ayrıca Yenikent Merkez'in öğrencileri arasından sosyoekonomik açıdan en fazla ihtiyaca sahip öğrencilerin de 32 derslikliye uzak bir bölgede oldukları söyleniyor.) Yenikent Merkez'de ihtiyaç duyulan derslik sayısı için ise, MEB merkezdeki yetkililer ve belediye başkan yardımcısı "24 derslik" diyor, MEB İlçe Müdürü ise 16'nın da yeterli olduğunu ama 24'ün mükemmel olacağını söylüyor. )

2) --> Çoğlu ile aynı uzaklıkta sayılır: Çoğlu'ya sadece 2 km uzakta. Çoğlu için de ODTÜ'ye yaklaşık 25 veya 30 km diyorduk.

3) --> Çoğlu ile aynı sayılır.

4) --> Çoğlu ile aynı sayılır. Okul müdürünün, MEB Sincan İlçe Müdürü'nün ve MEB merkez biriminin tercihinin bu yer olması da bu etkinliklerin yapılabilmesi konusunda olumlu bir etken olarak düşünülebilir.

Dolayısıyla Yenikent Merkez, kriterler açısından ilk okul yerimiz ile benzer durumda.

Çoğlu'ya 16 derslikli bir okul yapmaya karar verdiğimiz sırada, Çoğlu'nun, bize gösterilen okul arsasına doğru genişleyeceği düşünülüyordu ve bunda Yenikent'in Sincan'a bağlanmayacağı şeklindeki yanlış öngörünün de etkisi vardı. Çoğlu'daki alanın etrafı şu anda boş, tahminlere göre bir süre daha öyle kalacak.
.................

Hepbirlikte ve zamanında güzel bir kardeş okul yapmak dileğiyle,

Sevgiler, saygılar..

Funda Yetgin
Cevre M. 2002

yeniken belediyesine yazdığımız dilekce ve belediyenin encümen kararı:

Alıntı:
Yenikent Belediyesi Başkanlığına,

ODTÜ Mezunları Derneği olarak belediyeniz sınırları içerisinde yaptıracak olduğumuz ilköğretim okulu için belediyenizden taleplerimiz aşağıda listelenmiştir:

1- Okul inşaatımızın hafriyatının yapılması
giderilmesi
3- Okul inşaatımız sırasında belediye iş makinalarından faydalanma imkanı sunulması

Bölgenizin eğitim ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak projemize göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder gereğini saygılarımızla arz ederiz.

ODTÜ Mezunları Derneği

ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA,

İLGİ: 25/03/2009 tarih ve 2009,01,432 sayılı yazınız.

Derneğinizce Beldemizde ilköğretim okulu yaptırma girişiminizden büyük bir memnuniyet duyulmuş ve ilgili yazınız Belediyemiz Encümeninin 25/03/2009 tarih ve 90 sayılı kararıyla görüşülerek,

Bölgemizde mevcut bulunan Yenikent Merkez Ilkogretim Okulu binasının çok eski olması ve olası bir depreme karşı tehlike arzettiğinden, ayrıca 1960'lı yıllarda yapılan okulun eski ve sınıflardaki öğrenci mevcutlarınıın kapasitesinin üzerinde bulunması nedeniyle çok yetersiz durumda olduğu görülmektedir. Bahsi geçen okul alanı da 10.000 m2 üzerinde olup yeni yapılacak okul ve eklerinde yeterli alana sahiptir. Bu nedenle bölgedeki nüfus yoğunluğu da göz önüne alınarak okulun belirtilen alana yapılmasının uygun olduğuna,

5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. maddesi hükümleri çerçevesinde;
giderilmesine, İnşaat sırasında Belediye iş makinalarından ve kamyonlarından ücretsiz faydalandırılmasına ve anılan madde hükmü çerçevesinde her türlü yardımın yapılmasına karar verilmiştir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Emin Özer,
Belediye Başkanı

yeni mimari proje çalışmalarımız hakkında bilgilendirme:

Alıntı:
Degerli arkadaslar,

Arsamizin Coglu'dan Yenikent Merkez'e kaydirilmasindan sonra, projemizin yeni arsaya uymamasi nedeniyle, mimari projelerimizde yenileme ihtiyaci duymus bulunmaktayiz.

Daha onceki mimari projemizi yapan mimarimiz Sn Orhan Uludag (www.uludagmimarlik.com.tr) yeni arsamiza yeni bir mimari proje yapmak uzere calismalara baslamis bulunuyor.

Onceki projelerimiz egitimci, mimar ve muhendis arkadaslarimiz ve hocalarimiz tarafindan degerlendirilmis, ayrica Engelsiz ODTU koordinatoru Sn. Claire Ozel tarafindan incelenerek engelsizlik durumu uygun bulunmustu. Yeni pojemiz de bu edinimler isiginda, mumkun oldugunca hizli bir sekilde tamamlanarak insaata hazir hale getirilecek. (Bu surece iliskin takvim onumuzdeki gunlerde duyurulacaktir.)

Yeni projemizin oncekilerden farkli olarak en onemli ozelligi etapli bir proje olmasi olacak. Yani ornegin toplamda 24 derslikli hedeflenen okulumuzun elimizdeki imkanlarin durumuna gore ilk olarak 8 derslikli kismi yapilip egitime acilmasi mumkun olacak. geri kalan kismi da yine iki etapta tamamlanabilecek. Kriz doneminde bagislarda ciddi azalma bulunan kampanyamiz acisindan bu etaplama ozelliginin onemli avantajları olmasi bekleniyor.

Projemize iliskin detaylar kesinlestikce duyurulmaya devam edecektir.

Her zaman oldugu gibi konuyla ilgilenen gonullulerimizin destegine siddetle ihtiyac duyuyoruz.
Islerin iyi ve hizli bir sekilde ilerlemesi ancak gonullulerimizin ozverili calismalari ile mumkun olmaktadir.
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 11:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yürütülmektedir.
projenin resmi sahiplenicisi odtü mezunları derneği'dir. aynı zamanda istanbul odtü mezunları derneği de çok ciddi katkılarda bulunmakta, projemizin gelişmesinde önayak olmaktadır. bu destek bu sitede de isimlerini görebileceğiniz istanbuldaki odtu mezunu gönüllülerimiz sayesinde olmuştur.

tecrübeli mezunlarımıza danışarak alınmaktadır.

tecrübeli mezunlarımız arasında odtü inşaat'ın sevilen hocası sn. erhan karaesmen, siemens bölge koordinatörü sn serdar bozkurt, yüksel inşaat'tan sn melekzat öktem, yenigün inşaat'tan sn mehmet peker, tepe inşaattan sn. kutsi şamlı, ebi yönetim kurulu başkanı sn. levent tosun ve burada saymakta zorlanacağımız alanında başarılı onlarca tecrübeli mezunumuz bulunmaktadır...

yaklaşık 400.000 tl toplanmış bulunuyor şu ana kadar... bunun 350.000 civarı nakit... 50.000 civarı da demir yardımı olarak gerçekleşti... bu miktar inşaatımızın 8 dersliklik 1. etapının kaba inşaatının tamamlanması için yeterli bir miktar...

inşaatımızı en kısa sürede başlatmayı hedefliyoruz. bunun için bir an önce yeni projelerimizin tamamlanması gerekiyor... haziran sonu temel atma için hedeflediğimiz tarih. ancak bunu tam kesinleşmeden resmen açıklamaktan çekiniyoruz... çalışmalarımız sürüyor. sizlerin destegine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var...

mail gruplarımız var.. üyelik için mail adresinizi bana mesaj atmanız yeterlidir...
şunu da kullanabilirsiniz: tunahankirilmaz at gmail.com
selamlar...
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 12:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ellerinize sağlık ama bence çok daha fazla gönüllüye, zaman zaman eleştiriye ve yeni fikirlere ihtiyacımız var belki süreci hızlandırmak, daha fazla motive olmak ve daha güzel işler yapabilmek için yapıcı eleştirilere ya da fikirlere ihtiyacımız var bence
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 12:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Herkesin az da olsa vakit ayırarak, bir ucundan tutarak, birçok şeyin daha kısa sürede tamamlanabileceğini düşünüyorum bende

zaman kısıtı da buna engel olmamalı, fikir, paylaşım, çaba, hepsi bu kadar

istanbulda toplantı olacağı yok yaaa, bende Ank daki toplantılara gelmek istiyorummm
Başa dön
[om kullanıcısı]

MesajTarih: Çrş Nis 29, 2009 1:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aaa olur mu yaw toplanacağız sadece bu aralar herkes birazcık yoğun o kadar
p.s. istanbuldaki 100 ytl ciler çok özlendi ankaradakiler de çok özlendi arayı fazla açtık , toplansak mı napsak
Başa dön
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    odtumezunlari.gen.tr Forum Ana Sayfası -> Siyasi-Ekonomik-Güncel
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
4. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forumlarda yazılan mesajların içeriklerinden yazarları sorumludur.

Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu